מה חשוב לבדוק לפני שכותבים צוואה? גילוי מרגש!

מה חשוב לבדוק לפני שכותבים צוואה? גילוי מרגש!

מה חשוב לבדוק לפני שכותבים צוואה?

כתיבת צוואה היא משימה שאף אחד לא ממתין לה בקוצר רוח, כמו שמישהו מחכה לשיחה עם רואה חשבון, אבל כשיום הדין (או במקרה שלנו, יום המורשת) מתקרב, חשוב לבצע הכנה יסודית. תחשבו על צוואה כמו על פורזץ (חבילת שוקולד)- אתם לא רוצים לגלות אחרי שתקנו, שאין לכם את הטעמים האהובים עליכם. אז מה צריך לבדוק לפני שנשבים על הכתוב? בואו נעבור על הדברים שמומלץ לבדוק בדרך ליצירת צוואה מסודרת, ברורה ומעניינת!

1. מה המצב המשפטי שלכם?

כדאי לבדוק אם אתם בכלל יכולים לכתוב צוואה. כן, יש כללים, כמו חוקי יסוד על הפולקלור של חוקי ירושה. מה זאת אומרת? או שאתם בני 18 ומעלה, או שאתם מתקיימים במצב של כושר החלטה, כלומר שאתם לא נכנסים לקטגוריית אנשים שמ מקבלים שוקולד מקט שלך מצחוק.

מהי כשרות המשפטית?

הכשרות המשפטית היא ממש כמו משקה קל—לכולם מותר לשתות, אלא אם כן אתם ילדים או שיכורים. אם יש לכם בעיות פסיכולוגיות או שמישהו החליט שאת רותם אתכם כרובוט במכון גמילה, ייתכן שתצטרכו להחתים מוסמך שיאשר את כשרויותיכם.

2. מה עושים עם הכסף והנכסים?

באמת שאין כמו להתחיל לקעקע את התכניות שלכם עד שתהיו בטוחים לגבי הנכסים שלכם. אתם רוצים חילוקי רכוש שלא יוצרים מלחמות על קו הבסיס? חשוב לדעת מה יש לכם.

שאלות שגורות בנושא נכסים:

  • האם יש לי נכסים בחו"ל?
  • האם יש לי חובות שאני צריך למלא?
  • מה קורה עם הרכוש המשותף והנפרד?

סביר להניח שאין זוג בבית שלא עבר 'עימות שיפוטי' על אי קניית כלים למטבח או על שניצלים שהוכנו במלאי יתר. אז כדאי להחיל את זה גם על הנכסים!

3. מי יירש אותך?

אתם צריכים לדעת מי הולך לקבל את מה שיש לכם! כמה מכם עשויים להרגיש כמו דלקת בגרון כשאתם חושבים על המשפחה או החברים שיבואו עליכם בפעם הבאה? אז הנה לכם, 5 שאלות למחשבה:

  • האם כל הילדים שלי יזכו בחלק שווה?
  • איך אני מתחשב בבני הזוג?
  • מה קורה לאח או לאחות שלא מדברים איתי?
  • האם אני רוצה להשאיר משהו למישהו שלא בא לבית כי הנכד שלו שיחק עם הצעצועים שלי?
  • מה לעניין האילן המשפחתי שלי?

ודאי לא תרצו ליצור מיני קטסטרופה בין חברים או משפחה. אי לכך, עליכם לראשונה להזכיר את כולם, מבלי לשכוח את התינוק האנושי החדש שנולד בשעת ה-11 של חודש אוגוסט!

4. מהן ההנחיות שלכם?

כפי שאתם רוצים שהמכונית שלכם תמצא כאלו שלא יקשיבו לאלן קאר, כך גם בצוואה שלכם—בקשו לדעת מה באמת חשוב לכם. האם יש לכם רעיונות מיוחדים לגבי האופן שבו תצרכו להיפרד? האם לחלק מהמורשים שלכם יש תחביבים שאני צריך לכתוב עליהם? האידיאולוגיה של 'מה יהיה עם החדש שלי?' לוקחת אותנו למגרש לא נעים. אל תדאגו, נשאיר לכם את זה להחלטה עצמאית.

שאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם:

  • מהו המורש שלי?
  • מהי הדרך שבה הייתי רוצה שיטפלו בכל מה שנוגע לאבלות?
  • האם יש דברים שאני רוצה שיישארו פרטיים?

תחושות מאחורי הנחיותיכם מדהימות! תכתבו אותן וקחו בחשבון מה יקרה אם תשאירו אחריכם לא עלינו בעיית אמון.

5. קביעת עורך דין – מישהו שיש לו ניסיון!

זה הזמן המושלם לשכור את השירותים של עורך דין מומחה! נכון, אין דבר יותר מביך מלדבר עם שוקו דילי במקום עם שלט הדרכה. השקעה בעורך דין מנוסה בהחלט יכולה לסייע לכם להימנע מטעויות מביכות או מהפתעות לא רצויות. הכל בסופו של דבר, כל מה שצריך זה לבחור מי יעמוד לידכם והיא תהיה הבקשת הגדולה שלכם!

איך לבחור את העורך דין הנכון?

  • שאלו על ההכשרה שלו בתחום הצוואות.
  • האם הוא מכיר את החוק המקומי?
  • האם יש לו יחסי אנוש טובים?

ואם בסוף הגעתם למשרד של עורך דין לחוץ עם זנב אחורי—מובטח לכם שתצאו עם צוואה ברמה של תפריט מסעדת יוקרה!

אז מה עשינו היום?

אז כך, אנחנו חיים בעולם של חוקים, יכולות (וזה גם סוג של גז“ל) והזדמנויות שנראה שאין להן סוף. לא שהמאמר הזה יפתור את כל אחד מבעיותיכם, אבל שמחנו לספק לכם כיוונים חשובים לקראת כתיבת צוואה. חשוב לזכור: צוואה יש לכתוב כמו מתכון מוצלח, בו נדרשת השקעה, תכנון ולא מעט מזל. ובסוף, כל האכפתיות על המורשת נשמרת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן