פיטורים בהריון: מה לעשות ואילו זכויות יש לך?

פיטורים בהריון: מה לעשות ואילו זכויות יש לך?

פיטורים בהריון: האם זה חוקי או פשוט רעיון גרוע?

פיטורים בזמן הריון עלולים להיות אחד המעברים המאתגרים ביותר בחיים, ובעיקר לאמהות לעתיד. זה לא רק ההתמודדות עם שינויים פיזיים או רגשיים, אלא גם עם התמונה המורכבת של החוק והזכויות. ומה עושים אם המעסיק מבקש להתפטר, לאור "מגוון" סיבות? אז קודם כל, נשאלת השאלה: מה באמת קורה כשמכתבים סודיים מתחילים להיכנס לתיבת הדואר שלך? הפגישה שהולכת להתרחש עם המנהל שלך שמזמין אותך "לשיחה חשובה"? עם כל זאת, האם המעסיק יכול פשוט לנעול את הדלתות ולשלוח אותך הביתה? בואו נבין הכל על פיטורים בהריון – זה לא מה שאתם חושבים!

האם יש לך זכויות משפטיות במהלך ההריון?

תחום הזכויות לעובדות בהריון הוא מורכב, ואם נדייק – הוא עמוס בפרטים שלא מובן מאליהם. המבחן הראשון הוא לדעת אם אתם זכאים להגנה מסוימת מפני פיטורים. חלק מהזכויות כוללות:

  • זכות לא להיות מפוטרת: החוק קובע באופן ברור שאין לפטר עובדת בגלל הריון. אם את בהריון, את עוברת שם שיחה עם המנהל ולא יחד עם פול אנסוורין מעורך דין?
  • חובה להודיע: המעסיק צריך להודיע על פיטורים, ואם מדובר בהריון, אז ההודעה הזו צריכה להיות ממקום עמוק של הקשבה – ולא צילצול מהחדר.
  • פיצויים: במידה ואת מפוטרת בניגוד לחוק, יש מקום לתבוע פיצויים על האובדן הממשי והנזקים הנפשיים.

אבל מה אם תשאלי: "האם זה בכלל חוקי?"

זו שאלה ששואלים הרבה. אם המעסיק מפטר אותך רק בגלל ההריון, המצב לא נעים. זה גם לא חוקי. אך בכוונה או בטעות, יש פעמים שהמעסיקים חושבים שאם הם לא אומרים בקול רם שהם מפטרים בגלל ההריון, זה יכול לעבור בשלום. אך החוק נמצא שם כדי להגן עלייך. מי שבוחר בדרך זו עובר על החוק, ועלייך לדעת שאין לך מה לפחד – יש לך סיכוי חזק!

האם גם אבות זכאים להגנות דומות?

ובכן, ככל שמתפתחים במקומות העבודה הערכים של שוויון, זכויות אבות נחשבות פחות בסוגיה הזו. עם זאת, נדמה כי יש בהחלט מקום לשאלות נוכח עליית המודעות. כן, אבות יכולים לתבוע על פיטורים לא חוקיים, אם כי לא באותה מידה כמו מי שנושאת את הילד.

מהן הסיבות המוזרות שפיטרו אותך?

אוקי, אז בעצם, מה הסיבה שאתם מפוטרת? אם המנהל שלך לא בדיוק מוסיף למערכת היחסים ברמה אינטימית, אז השיחות על "אותן רנדומליות בזמן גוף העבודה" מתחילות להיראות למעלה ואולי גם קצת משונות. האם זו מזל או עונש? וכנראה, סיכוי לשיחה לא בריאה. בשורות הבאות תהיו מוכנים לגלות:

  • חוסר ביצועים – האם ידעת שמישהו יכול לפטר אותך במצב שאת לא באה לעבוד מהר?
  • שיחות גזירת מות – פתאום החבר הכי טוב שלך מדבר על היכולת שלך בעבודה כלא קיימת?
  • סיבות "מעל הטבע" – תלונות על בריאות, אולי מקום עבודה לא נעים?

מה עושים במקרה כזה?

אם עשיתם את המקל והתבלבלתם בשיחה שגרתית, המחיר העודף יכול להיות כואב ביותר. מיטב השקיפות היא הדרך, ועליכם לשאול:

  • למי לפנות? – האם המשא ומתן נשאר בעניין של חברות או שאתה צריכה לשאול ע ו קרים ידועים?
  • מה לעשות? – האם למראיין המיוחד יש סינון שנראה שכל פעם אמור להגן עלייך?
  • ובוווו – האם לגשת לעורך דין?

מה השפעתם של פיטורים על המצב הנפשי?

בהחלט שאלה שמשאירה הרבה אנשים בשיחה. כולנו יודעים שפיטורים עלולים להשפיע על מצב הרוח, על האמונה העצמית – ובמיוחד על האמהות לעתיד. זה כמו לצאת מהריון, רק בלי תינוקות בדרך לסיוט רוחני. תוך זמן קצר, זה יכול להרגיש כמו לסיים מערכת יחסים. המטרה היא למצוא דרך להתמודד עם זה, לא להיכנס לראות בבואו כל דבר כרעיון גרוע.

מסקנות והמלצות לסיום

אז מה לקחתם משיחה הזאת? פיטורים בהריון הם לא תהליך פשוט ולא קל, אבל בהחלט אפשרי להשיג צדק. באמצעות הבנת החוק והזכויות שלנו, אנחנו יכולים להילחם על מה שמגיע לנו. רבות מהשאלות שעמדו על הבמה עוברות שאלות רציניות על עריכת דין ועבודה, וזה בסדר גמור! בסופו של דבר, זה הזמן שלנו להילחם ולהעביר את המסר שכל אישה זכאית לעבוד, בדיוק כפי שהיא זכאית לחלום.

  • 1. הכניסו את המידע החוקי לחיים שלכם.
  • 2. אל תהססו לפנות לייעוץ משפטי.
  • 3. טפחו על הפן הנפשי שלכם – אל תשכחו להפעיל תשוקה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן