המדריך המלא לתשלום ימי מחלה שלא הכרתם
ימי מחלה: מה שצריך לדעת ולקחת ברצינות (אבל לא יותר מדי)
כולנו מכירים את התחושה, יום של חום גבוה, כאב גרון ורצון עז לשכב בבית מול הסדרה האהובה, ואנחנו שואלים את עצמנו: "האם אני יכול להפסיד עבודה היום?" ובכן, פה נכנסים לתמונה זכויות העובדים, נהלי מחלה וחוקי העבודה. אז בואו נצא למסלול השגרתי הזה, נבין את הכללים ועם זאת ניתן לזה קצת טוויסט – אנחנו לא בתוכנית משפטית משעממת!
אתם שואלים, אנחנו עונים: מה זה בכלל ימי מחלה?
ימי מחלה הם הזמן שבו תוכלו להיעדר מהעבודה בגלל בריאות גרועה. במילים אחרות, אם השתעלתם ביום שני ולא הייתם בטוחים אם זה מזג האוויר או שפעת מתקדמת, הגיע הזמן לחשוב על ימי מחלה. לרוב, אחרי שמישהו מהמנהלים שלכם עם חיוך חסר רחמים שואל אתכם למה לא הגעתם. אז מה החוק אומר? כמו תמיד, האמת היא לא כל כך פשוטה.
כמה שאלות נפוצות על ימי מחלה:
- מי יכול לקבל ימי מחלה? כל העובדים זכאים, כל עוד הם מועסקים בהתאם לחוקי העבודה.
- כמה ימי מחלה מגיעים לי? לפי החוק, מדובר בדרך כלל על יום מחלה אחד עבור כל 22 ימי עבודה
- מה קורה אם אני חולה יותר מיום? תהיו מוכנים לספק כמה מסמכים או אישורים רפואיים – לא סתם תרגישו "לא בסדר".
- האם המעסיק יכול לסרב לי? בתיאוריה, לא. במציאות? לא נדיר לראות מעסיקים עושים זאת.
- אם אני לא מופיע, אני מפסיד כסף? ובכן, זה תלוי. אם אתם מנצלים ימי מחלה, כנראה שלא… אלא אם כן יש לכם מעסיק עם לב של אבן.
הנושא שבחרתם לא לדבר עליו – אישור רפואי
השעון מתקתק, החום בשמיים והשאלה שכולם מתמודדים איתה: "האם אני צריך אישור רפואי?" על פי החוק, אם חסכתם ימי מחלה ואתם לא מרגישים טוב, ייתכן ותצטרכו אישור רפואי בימים שלא הגעתם לעבודה. כן, אני יודע, זה נשמע כמו תסריט לסדרת מתח, אבל זה החוק. מה שנורא מצחיק הוא שאנשים לפעמים מפסיקים להיות חולים ברגע שהם נכנסים למשרד.
כיצד להתמודד עם המעסיק?
זכיתם ביום מחלה? עכשיו מגיע השלב הבא – להודיע למעסיק. לפעמים זה מרגיש כמו לגלות לו על רומן סודי – "תשמע, יש לי חדשות רעות… אני לא יכול להגיע היום". ובכן, אין מה להילחץ, קחו אוויר!
- ילדים בבית? להגיד למעסיק שאתם חולים? זאת בושה או פיקחות?
- האם כדאי לנסות באומץ לחרוד את הראש של המנהל על דעתכם – או פשוט להגיד "אני לא צריכה הסבר, אני חולה"?
טיפים חשובים כדי לא להפוך ל'מניאק' ימי מחלה
אז אתם כבר באווירה של מחלה, מה לעשות עכשיו? כדאי לשתף את המעסיק שלכם בכל דבר אחר שאתם חושבים שיכול להפריע לו. הרבה אנשים מתבלבלים ואומרים “יש לי קצת כאב ראש, לא אקח יום מחלה.” – טעויות כואבות. כן, אנחנו רוצים להיות מקצועיים אך האם סוכריה חומה נחשבת כאב ראש?
הטיפים שלכם להצלחה:
- כנות היא המפתח. אל תהיו אמיצים – קפצו על האמת. אם אתם חולים, תגידו את זה!
- סביר להניח שזה יקרה שוב. קחו את הזמן שלכם לחזור לעבודה המייגעת – והפנטזיה הבאה שלכם!
- סמכו על עו"ד. הם כאן כדי לעזור לכם, לא לחנוק אתכם.
מה קורה כשיש קונפליקט?
ואם פתאום מתעורר לאנושות בעיית ימי מחלה? אם המעסיק לא היה נגיד תומך או מתעלל בצוות, אתם יכולים לחשוב על האופציה לקחת עורך דין. בתכל'ס, זה קורה. לעיתים קרובות יותר ממה שכולנו רוצים להודות.
תוכנית פעולה:
- האם המעסיק שלכם מתעורר במהלך הלילה כדי לגלות אם קיבלתם אישור רפואי?
- איך תתמודדו עם המצב שבו המעסיקים שלכם מחזיקים כנגדכם מדיניות אי-בהירות?
המנטרה של ימי מחלה
בסופו של דבר, לא רק שאתם עובדים, אלא שגם מגיע לכם לחיות. אם חום שלכם עולה, קפיצה לזמני מחלה היא לא רק לגיטימית, אלא גם הכרחית. תזכרו: כל אחד ראוי להיות בריא – גם העסקים!
מסר חיובי לסיום:
אם אתם מרגישים חולים – אל תהססו! לקצביום ושלח את המייל. זה לא רק חכם, זה גם אנושי. הדגימו לכולם עצה גאונית: השאר בריאים ובחיים – ותנו לבריונים לעבוד.
ולסיום, תמיד ישיבה טובה על כוס קפה יכול להיות בריא יותר מאשר לרוץ במסדרון של חברה שאתם לא רוצים להיות חלק ממנה. כי בעידן של עבודה מרחוק, הזמן נמצא בכף ידכם – רגע, איפה הקפה שלי?
כתיבת תגובה