כמה פיצויים מגיע לי אם התפטרתי ומה כדאי לדעת
כמה פיצויים מגיע לי אם התפטרתי?
בואו נדבר על פיצויים. לא, לא הפיצויים של מסעדות יוקרה שהייתם רוצים לקבל ממון עליהם, אלא הפיצויים שאתם יכולים לקבל אחרי שהחלטתם לעזוב את מקום העבודה. התמונה לא תמיד ורודה, ולטבול ברעיון של לעזוב את העבודה הרבה פעמים מרגיש כמו לקפוץ לתוך המים הקרים של חורף. מעניין אם יש פה משהי שזוכרת את הרגע שבו הכניסה את היד למים האלו והשיבה לעצמה "למה לא פניתי לעורך דין?"
האם גם אתם מתה ספקות?!
אם התפטרתם, בהחלט מתקבל על הדעת שתשאלו את עצמכם “האם מגיע לי פיצוי?” או “כמה בדיוק?” ובכן, אם אתם כאן, כנראה שאתם כבר במקום הנכון. הפיצויים שתקבלו, אם תקבלו, תלויים במספר גורמים חשובים:
- סיבת ההתפטרות
- משך הזמן שעבדתם במקום
- האם יש לכם הסכם העסקה כתוב או לא
- האם העבודה שלכם הייתה על בסיס חוזה קבוע או זמני
- האם יש לכם טענות כלפי המעסיק על תנאי העבודה
מה קורה אם עזבתם בגלל נסיבות אישיות?
אם אתם עוזבים מתוך נסיבות אישיות, כמו מחלה או טיפול בילד, חשוב לדעת שייתכן שיש לכם זכויות נוספות. הרבה פעמים המעסיקים יצטרכו לתת לכם פיצוי מה שיכול להשפיע על הסכום הכולל. אז אל תשכחו לבדוק את כל הפרטים.
פיצויים בעד עוגמת נפש? האם זה רלוונטי?
רבים תוהים: “האם אני יכול לקבל פיצויים על עוגמת נפש?”. ובכן, התשובה הקצרה היא: לא קל, אבל אפשרי! אם אכן יש לכם תיעוד לכך שעברתם חוויות לא נעימות בעבודה שגרמו לעוגמת נפש חדה, ייתכן ויש עילה לבקש פיצוי על כך. כמובן, כל מקרה לגופו.
מה לגבי פיצויי פיטורין? האם עלי לשלם את זה לעצמי?
תשמעו, זה הזמן לעבור לאחת השאלות המרגשות בביקור המשפטי הזה: פיצויי פיטורין. אם עזבתם מרצונכם, לא מגיעים לכם פיצויי פיטורין, אבל אם עזבתם בגלל נסיבות לא נעימות (כמו הטרדה, שפל או איום על בריאותכם), זה כבר נהיה סיפור אחר. תדאגו לדוא"ל ובו תעדו את הדברים ואולי תוכלו לגייס את הפיצויים שאתם זכאים להם.
שאלות ותשובות שיכולות לעזור לכם
- מה אם אני עוזב בגלל מצב בריאותי?
בתנאי שאתם יכולים להציג אישור רפואי, ייתכן שתקבלו פיצויים.
- האם אני חייב להודיע מראש על סיום העבודה שלי?
כן, בדרך כלל נדרשת הודעה של 14 או 30 יום, תלוי בחוק.
- אם עבדתי למעלה משנתיים, האם מגיעים לי פיצויים?
תלוי במצב, אבל תחליף את המילים "אולי" ב"אני חייב לבדוק".
- מה קורה עם ההסכם האישי שלי?
אם יש לכם הסכם עם תנאים שונים, המעסיק מחויב לעמוד בהם.
- מה לעשות אם המעסיק לא משלם פיצויים?
יש לכם אפשרות לפנות לבית המשפט או להיוועץ עם עורך דין.
מה קורה אם אני עוזב עבודה בתוך תקופת ניסיון?
התקופה הזו, היא לא תמיד "מה שחשבתם". מצד אחד, אתם יכולים לעזוב מתי שתרצו, מצד שני, מעסיקים לא אוהבים את זה. אם אתם עוזבים במהלך תקופת הניסיון, לרוב לא מגיעים לכם פיצויים, אך כמובן ישנו גורם חשוב של מהות ההתפטרות עצמה. אם יש בעיות של ממש, אפשר אולי לבקש פיצויים ועורך הדין יוכל לעזור לכם.
לסיכום עם חיוך
אז אחרי כל הדיונים והחששות – מה עושים? האם אתם יכולים להרשות לעצמכם עורך דין בסיום העבודה? בהחלט כן. תמונה אחת שווה אלף מילים, בעבודכם. כשאתם פונים לעורך דין, ייתכן ותקבלו את התמורה המגיע לכם. פיצויים הכרוכים בצעד הזה יכולים להרגיש כמו חצוצרות שמנגן משכורת ראשונה, אז אם אתם בשלב הזה של חייכם – אל תתפשרו!
בסופו של דבר, כדי לדעת כמה פיצויים מגיעים לכם, כדאי להיוועץ במומחה. ואם אתם לא יודעים מאיפה להתחיל, זכרו: עורך דין הוא לא רק חבר, אלא גם שיעור חינם במו"מ על פיצויים!
כתיבת תגובה