מסחר במטבעות וירטואליים – המדריך המלא

מסחר במטבעות וירטואליים – המדריך המלא

מטבעות וירטואליים

לאחרונה עלו לכותרות המון ידיעות בדבר הביטקוין ושלל המטבעות המבוזרים, כך שהגיע הזמן לעשות סדר ולהציג בפניכם את סוגי המטבעות הוירטואלים הקיימים כיום, איך ניתן לסחור בהם, אילו אתרים מציעים את המסחר בהם וכמובן מהן דרכי התשלום הזמינות לרכישתם.

ראשית, הכירו את המונח "אלטקוין". בעוד שמטבע הביטקוין נהנה מפופולאריות ורבים מכירים דווקא אותו, מונח זה בא לתאר את כל המטבעות המבוזרים האחרים שאינם הביטקוין. המטבעות העומדים מאחורי המונח לא מבקשים רק להיות מטבעות נוספים, אלא שהם שמו לעצמם למטרה לשפר את הטכנולוגיות המובילות את הביטקוין. שיפורים שכאלו יכולים להגיע בדמות שיטת ההפצה של המטבע, מהירות העברות ושיטת הכרייה.

המטבעות הוירטואלים הקיימים

המטבע המבוזר הראשון שהגיע אחרי המטבע החלוץ, הביטקוין, נולד בשנת 2011 והוא נחשב כאלט הראשון – המטבע המבוזר שאינו ביטקוין. התכלית של מטבע הניים קוין, היא גם להיות מטבע אך גם לסייע בביזור של זהויות מקוונות. בגדול, האלטים שבהם כדאי לסחור הם אלו שסביר כי הם לא יעברו הרצה וזריקה, ועל כן מומלץ לבחור באלו שהם ותיקים יותר ושיש מאחוריהם קהילה של משתמשים נלהבים.

מטבעות חזקים: האיתריום, המונרו והלייטקוין

מטבע האיתריום, מסמתן כאחד מהמטבעות המובילים ביותר, זאת למרות שהוא פועם בשוק רק כשנתיים – משנת 2015. המטבע מבוסס על תוכנה מבוזרת שבאמצעותה ניתן לייצר חוזים ויישומים מבוזרים בין משתמשים שונים. האידיאל של איתריום הוא לאפשר לכל אחד – חברה עסקית או אדם פרטי, לייצר חוזים חכמים תוך שיהיה ניתן לאכוף אותם. כך לדוגמא, דמיינו מצב בו אדם רוצה להשכיר את הרכב שלו בשעות מסוימות ביום. באמצעות החוזה, בכל עת שהאדם המשכיר את השירות יעלה לרכב, יועבר תשלום באופן אוטומטי מהנהג אל בעל הרכב.

רוצה לעשות דריסת רגל בעולם הביטקוין? נא להשאיר פרטים ונחזור אלייך בהקדם!

מהו השער הנוכחי של כל מטבע כזה?

מוגש ע"י Investing.com

מטבע נוסף הוא מטבע המונרו. מטבע זה פועל בפורמט שבו יש למשתמשים פרטיות מלאה, תוך שכל העסקאות שקופות באופן סלקטיבי. המשמעות היא שכל משתמש יכול להחליט אילו עסקאות הוא משקף כלפי חוץ ואילו לא. על מנת לטשטש את זהות המשתמשים ואת הכתובות מהן בוצעו העברות כל כספים, מונרו עושה שימוש בחותמות טבעת וכתובות סמויות.

מטבע נוסף שראוי לציין אותו הוא הלייטקוין, שגם הוא נולד בשנת 2011, רק לפני כשש שנים. מאחר והוא נולד בסמוך לביטקוין, היו אלו שדאגו לסמן אותו כיורש, או לכל הפחות כסגן של הביטקוין. מטבע זה פועל באמצעות מערכת רשתית של תשלום הנשלטת על ידי גורם אחד מרכזי. העסקאות במערכת זו מתבצעות במהירות, זאת מאחר ויש למטבע מערכת בלוק מהירה יותר. היתרון של המטבע הוא שהוא נהנה מיציבות ארוכת טווח, תוך שהמוניטין שלו מייצר הילה של חוזקה ושל איום ממשי על הביטקוין.

ביטקוין

אז איך קונים את המטבעות הוירטואלים?

ישנם כיום כמה אתרים דומיננטיים שדרכם תוכלו לבצע את העסקאות ולרכוש מטבעות מבוזרים. האתרים המוכרים ביותר הם "ביטס אוף גולד" ו"בי טו סי". באתרים אלו לדוגמא תוכלו לרכוש ביטקוין, כאשר הפלטפורמות למעשה יוצרות נקודת מפגש בין מוכרים וקונים. "ביטס אוף גולד" היא חברה ישראלית, שבסופו של דבר התפקיד שלה הוא להיות חלפן כספים. נסו לראות בחברה כ-CHANGE: כשם שאתם הולכים אל ה-CHANGE בכדי להמיר את השקלים למטבע היורו או הדולר בהם יש לכם צורך, כך החברה מציעה להמיר לכם את השקלים שלכם למטבע הביטקוין. באפשרותכם לשלם גם בכרטיס אשראי וגם בהעברה בנקאית, כאשר תשלום באשראי יוצא יקר יותר בהשוואה לתשלום המתבצע בהעברה בנקאית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

דילוג לתוכן